be your source
 

'The world is other then we now think and see, our lives a deeper mystery than we have dreamed'. Sri Aurobindo

In vogelvlucht

Kleur
Veelkleurigheid en het avontuur van bewustzijn kenmerken mijn leven. Stond mijn wieg in Athene (1958), mijn jeugd bracht ik door in Zuid-Amerika en Afrika en later in Nederland. Studeerde af in de Westerse en Indische filosofie op de mogelijkheid van Zelfervaring en studeerde zijdelings rechtssociologie. Later in mijn leven aangevuld met financiële en business opleidingen. Westers rationalisme en een brede bedrijfservaring combineer ik met Oosterse contemplatieve technieken en jaarlijkse retraites in India. Het doorgronden van ons bewustzijn en zo onszelf te kennen en te ontwikkelen inspireren mij. Bezieling gaat voor mij samen met maatschappelijke inzet en zakelijkheid. Ieder mens en iedere organisatie heeft zijn unieke maat en waarde.

Licht
Mensen en organisaties verlicht en inspireer ik, breng hen bij hun essentie en kracht en zet aan tot transities. Snelle denker met scherpe analyses en bovenal intuïtief. Ik luister, voel, spreek en verbind. Empathisch en sensitief, enthousiast met soms onconventionele aanpak en humor.

Nieuwe horizonnen
Mijn professionele leven staat in het teken van nieuwe horizonnen. Bewustworden en ondernemen, initiëren en vernieuwen en het begeleiden van transities. Binnen organisaties als boegbeeld en voor mensen als coach.

Mijn start was het opzetten van een marketingconsultancy, waarna ik de overstap maakte naar de corporate omgeving van de internationale financiële dienstverlener ING Groep. Ik werkte aan de nieuwe groepsstrategie. Was een aantal jaren kwartiermaker in China om te lobbyen en de start van een nieuw levensverzekeringsbedrijf voor te bereiden. Terug in Nederland directeur van een aantal nieuw geacquireerde verzekeringsbedrijven van ING om die samen te voegen tot een nieuw renderend bedrijf. Inspireerde, initieerde, integreerde, saneerde en ontbeerde.

Zette twaalf jaar geleden mijn eigen praktijk op als executive coach en combineerde dit jaren met het voorzitterschap van de raad van bestuur van Van Ede & Partners, de organisatie voor outplacement, loopbaanbegeleiding en coaching, waar ik een transitie in gang zette. Ik werkte aan nieuwe horizonnen voor het bedrijf en de cliënten. Talentontwikkeling centraal. Daarnaast nevenfuncties, waaronder het voorzitterschap van Nobol, de Nederlandse brancheorganisatie voor outplacement, loopbaanbegeleiding en coaching, die ik fuseerde met Boaborea, de brancheorganisatie voor reïntegratiebedrijven, tot OVAL, de organisatie voor vitaliteit, activering en loopbaan. Tevens het lidmaatschap van het algemeen bestuur van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Masterclasses
Naast de executive en transitional coaching aan individuen en teams geef ik Masterclasses. Dit doe ik zowel binnen bedrijven en organisaties op maat voor managementteams en leidinggevenden als binnen de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW). In alle Masterclasses staat het onderzoek van ons Zelf en de kracht van zelfreflectie centraal. Zo verzorg ik binnen de ISVW onder meer de Masterclass 'Onderzoek van ons Zelf; de kracht van zelfreflectie', de Summerschool 'Vrij zijn en inspiratie; de kracht van zelfreflectie' en de Masterclass 'Wie ben ik als leider?'.

Credo
Ieder mens loopt zijn unieke pad en heeft zijn eigen maat en waarde. Ons talent om onszelf te kennen, ontwikkelen en vervullen vormt mijn credo. Het is de basis van mijn werk met mensen en organisaties en komt voort uit mijn persoonlijke ervaring. Op mijn vijftiende ontdek ik de kracht van reflectie en meditatie. De start van mijn avontuur van bewustzijn. Mijn fascinatie voor ons bewustzijn met al zijn oneindige mogelijkheden is geboren. Ik sta hiermee midden in het leven en geniet met volle teugen van het rijke spectrum aan ervaringen. Geïnspireerd door de oude wijsheidstradities van de wereld. En ook door mijn vele bezoeken aan spirituele leraren. Zij die hun bewustzijn hebben bevrijd en getransformeerd en stralen vanuit meesterschap. Het zijn pelgrimages naar mijzelf. Ik ervaar de kracht van inspiratie. Er zijn nagenoeg geen grenzen om ons te blijven ontwikkelen, vernieuwen en vervullen. Dit vorm te geven met mensen en binnen organisaties en de samenleving, daar zet ik mij voor in!